Maailmalla on erilaisia kastikkeita.
Kastikkeet voivat maistua erilaisilta ainesosista riippuen, vaihdellen makeasta hapokkaaseen, raikkaasta mausteiseen. Tässä on joitakin kuuluisia kastikkeita ympäri maailmaa.
Chutney, jota pidetään tyypillisesti intialaisena, on itse asiassa brittiläinen erikoisuus, joka juontaa juurensa siirtomaa-aikoihin. Se valmistetaan eksoottisista tai ei-eksoottisista hedelmistä ja/tai vihanneksista, jotka on keitetty etikan, sokerin ja mausteiden kanssa.
Hummus on suosittu kastike Lähi-idän alueella. Se koostuu erityisesti kikhernepyreestä ja tahinista (seesamipyree). Hummus tarjoillaan parhaiten pita-leivän kanssa.
Salsa on kastike, jota käytetään yleisesti meksikolaisessa keittiössä, ja se valmistetaan yleensä tomaateista ja pippureista. Punainen kastike on kuuluisa salsa-tyyppi, jota käytetään yleisesti Meksikossa ja lounais-Amerikassa.
Chipotle-kastike, joka on suosittu meksikolaisessa keittiössä, valmistetaan adobo-chipotleista, tavallisesta jogurtista tai meksikolaisesta cremosta, valkosipulista ja limemehusta. Sitä käytetään erityisesti tacoissa tai fajitoissa.